koliko ste religiozni?
+12
Vidusa
zavrtanj
polemospater
blackhawk
Duša
grahamgreene
MiRkO
Kapetan
.:OgnjenZiGa:.
asha
katabuya
wolf sagash
16 posters
Ñòðàíà 3 of 5
Ñòðàíà 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: koliko ste religiozni?
u ljubinju kod vecine omladine vlada primitivizam.niko nista ne cita,niko nista ne gleda,niko nigdje ne ide.vazna je kladionica azan je alkohol i vazno je poznavati preformanse polovnih automobila.mislim dok je vjeronauka bila dio svacijeg licnog izbora,duhovni zivot nam je bio bogatiji.sad imamo istu stvar ko sa marksizmom.normalno je da ce se jedan tinejdzer poceti otimati necemu sto mu je neko nametao.ja sam se licno sprdao sa marksizmom one dvije godine sto su me tjerali da ga ucim.a religiju sam upoznao u krugu svoje porodice i bila mi je zanimljiva.i sad slijedim neke poruke kojima me naucise preci.kroz kucno duhovno obrazovanje stices i toleranciju prema drugim vjeroispovjestima.ja sam imao komsije bukvalno svih vjeroispovjesti i naucio dosta o njihovim religijama.stekao sam iskustvo koje mi govori da istinski religiozan covjek mora biti dobar covjek ma koje vjere bio.
wolf sagash- Legenda Foruma
-
Broj poruka : 1013
Godina : 49
Datum upisa : 28.06.2007
wolf sagash ::u ljubinju kod vecine omladine vlada primitivizam.niko nista ne cita,niko nista ne gleda,niko nigdje ne ide.vazna je kladionica azan je alkohol i vazno je poznavati preformanse polovnih automobila.
U potpunosti si upravu wolfe.
To je tuzna cinjenica o nasoj omladini.
tp ti znaci biti faca u LjubinjuKapetan ::wolf sagash ::u ljubinju kod vecine omladine vlada primitivizam.niko nista ne cita,niko nista ne gleda,niko nigdje ne ide.vazna je kladionica azan je alkohol i vazno je poznavati preformanse polovnih automobila.
U potpunosti si upravu wolfe.
To je tuzna cinjenica o nasoj omladini.
MiRkO- Veteran
-
Broj poruka : 1428
Godina : 33
Datum upisa : 25.06.2007
to znaci biti totalni kreten u zivotu.Wolfe pogodio si u centar!Poslije ovoga ostaje samo da zakljucamo temu,sve je receno...
katabuya- Administrator
-
Broj poruka : 2672
Godina : 42
nije receno.moramo raspravljati kako vratiti ponovo istinsku duhovnost u nas narod,a ne da se nasoj omladini duhovno svodi na vrlo neukusno i farisejsko zaklinjanje svetinjama.katabuya ::to znaci biti totalni kreten u zivotu.Wolfe pogodio si u centar!Poslije ovoga ostaje samo da zakljucamo temu,sve je receno...
-
ja bih rekla da je kasno...
asha- Veteran
-
Broj poruka : 1238
Godina : 40
Datum upisa : 27.06.2007
Omladina je toliko zastranila da je nemoguce izvrsiti bilo kakvu popravku stanja...
katabuya- Administrator
-
mozda treba pokusati kroz neke video igre ili animacije,kad toliko vise za racunarima
MiRkO- Veteran
-
nista virtalni svijet.MiRkO ::mozda treba pokusati kroz neke video igre ili animacije,kad toliko vise za racunarima
-
nema druge,a mozda i imawolf sagash ::nista virtalni svijet.MiRkO ::mozda treba pokusati kroz neke video igre ili animacije,kad toliko vise za racunarima
MiRkO- Veteran
-
Ko zna mozda nekad crkva izda DVD na kome mogu biti molitve (napisane ili cak ispjevane u audio snimku), onda...sve o Svetcima (treba li ovo T?), slavama, obicajima itd.
ne treba 't'
asha- Veteran
-
Broj poruka : 1238
Godina : 40
Datum upisa : 27.06.2007
a ne trebaju ti ni te trice.asha ::ne treba 't'
-
Kad je stanje vec tako ozbiljno - sto se ne organizuje malo bolji odnos sa Crkvom (pod tim mislim na lokalnog svestenika), gdje bi se bez prisile djeca, a i odrasli, malo vise priblizili pravoslavlju, kroz razgovor, debate, prosto razbijanje tabua da je nasa vjera zastrasujuca i nerazumljiva?
Imam jos jedno pitanje - kakvo je vidjenje vladike Grigorija od strane Hercegovaca? Cuju se oprecne price, ne bih da insinuiram nista, samo me zanima prica "iz prve ruke"...
Imam jos jedno pitanje - kakvo je vidjenje vladike Grigorija od strane Hercegovaca? Cuju se oprecne price, ne bih da insinuiram nista, samo me zanima prica "iz prve ruke"...
grahamgreene- Tek stigao
- Broj poruka : 4
Datum upisa : 29.07.2007
mislim licno da je vladika dobronamjeran tip,ali nehtijuci i njega je politika umrezila.grahamgreene ::Kad je stanje vec tako ozbiljno - sto se ne organizuje malo bolji odnos sa Crkvom (pod tim mislim na lokalnog svestenika), gdje bi se bez prisile djeca, a i odrasli, malo vise priblizili pravoslavlju, kroz razgovor, debate, prosto razbijanje tabua da je nasa vjera zastrasujuca i nerazumljiva? Imam jos jedno pitanje - kakvo je vidjenje vladike Grigorija od strane Hercegovaca? Cuju se oprecne price, ne bih da insinuiram nista, samo me zanima prica "iz prve ruke"...
-
Ja ne bih komentarisao sve to...
Slazem se da je dobronamjeran covjek
Slazem se da je dobronamjeran covjek
katabuya- Administrator
-
Nadam se i vjerujem da su te price lazi. Za mene, vladika Grigorije je sila i ja ga bezgranicno postujem. Posto pripadam jednoj drugoj eparhiji, nemam mnogo kontakta s njim, ali sve sto sam od njega dosad cula i njegovo procitala me odobrilo s nogu.
I zato bi mi bilo vrlo tesko da je neko od vas takve komentare "odobrio", a ipak me je kopkalo, jer vec godinama nesto suskaju covjeku iza ledja, pa i na javno, da mi se bas zgadilo...
I zato bi mi bilo vrlo tesko da je neko od vas takve komentare "odobrio", a ipak me je kopkalo, jer vec godinama nesto suskaju covjeku iza ledja, pa i na javno, da mi se bas zgadilo...
grahamgreene- Tek stigao
Religiozna jesam, ali vjerujem u Boga, a ne u popove. Oni su samo ljudi, baš kao i mi, sa manama, greškama, itd.
Duša- Napreduje
-
Broj poruka : 58
Godina : 39
Datum upisa : 31.07.2007
Slazem se, samo smatram da neki zasluzuju mnogo vece postovanje od onog koje im se ukazuje. I obratno, naravno.
grahamgreene- Tek stigao
kja se sa najdublim postovanjem odnosim prema svestenim licima,ali to nije razlog da ne kritikujem njihov rad.prije je to mnogo rigorioznije radjeno.pastva je preko crkvenog odbora imala vise uticaja na duhovni zivot.tuzno je da u ljubinju koje je sacuvalo duhovnost i crkvu za vrijeme komunizma sada imamo samo DEKLARATIVNO pravoslavlje.dobrim djelom i svestenstvo zahumsko-hercegovacke eparhije krivo je tomu.grahamgreene ::Slazem se, samo smatram da neki zasluzuju mnogo vece postovanje od onog koje im se ukazuje. I obratno, naravno.
-
Upravo tako. Tvrditi da su svi sjajni ili da su svi negativci je van pameti. Lièno ne volim da traèam bilo koga, ako nisam sigurna da je nešto taèno. Za Vladiku su svašta prièali. Za mene je on uspješan èovjek koji je vratio moæ Crkvi, što meni nimalo ne smeta, smatram da tako treba da bude.
Duša- Napreduje
-
crkva je dobila politicku a izgubila duhovnu moc i moralnu nit,a da sama nije kriva za to.Duša ::Upravo tako. Tvrditi da su svi sjajni ili da su svi negativci je van pameti. Lièno ne volim da traèam bilo koga, ako nisam sigurna da je nešto taèno. Za Vladiku su svašta prièali. Za mene je on uspješan èovjek koji je vratio moæ Crkvi, što meni nimalo ne smeta, smatram da tako treba da bude.
-
Izgubila je sve u Drugom svjetskom, a onda smo i mi izgubili sve.
Duša- Napreduje
-
da mi smo gubitnici u drugom svjetskom ratu,mada se neki trude suprotno da dokazu.dobar dio srba je podrskom jednoj teroristickoj organizaciji otvoreno izdao svoje nacionalne interese.kakav tito i zlatna vremena.jos nismo ni poceli da placamo komunisticke zajebancije.Duša ::Izgubila je sve u Drugom svjetskom, a onda smo i mi izgubili sve.
-
wolf sagash ::da mi smo gubitnici u drugom svjetskom ratu,mada se neki trude suprotno da dokazu.dobar dio srba je podrskom jednoj teroristickoj organizaciji otvoreno izdao svoje nacionalne interese.kakav tito i zlatna vremena.jos nismo ni poceli da placamo komunisticke zajebancije.Duša ::Izgubila je sve u Drugom svjetskom, a onda smo i mi izgubili sve.
Izdali smo sebe, pogazili naciju i vjeru, i prigrlili 2 nacije (tj.jednu pravu i jednu vještaèku) sa kojima smo se uvijek klali. Strašno.
Duša- Napreduje
-
Ñòðàíà 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Ñòðàíà 3 of 5